Sunday, January 23, 2011

Saya agak Kagum dengan DIA =)

berTUDUNG?  x halang saya untuk bersukan k!

Salam dan Selamat malam.....hehehe...kali aku nk menulis tentang seseorang yang aku agak kagum ngan niat dan cita nya ....Ingat! Kagum x semestinya aku jatuh hati...Dia sendiri pown minat kat seseorang yg aku sendiri mmg x kenal...hahaha....Actually, nama pendek dia Asill...apa yg aku nk cakap pasal dia ni,memang buatkan aku cukup kagum ngan cita nya dan nawaitunya...nk tau pe?Sebelum tu aku citer serba sedikit character dia,,dia free Hair,,tp di kolej dia bertudung..mcam mana aku knal dia korang x perlu tau..sbb xdek kena mngena ngan topic ni..hehehe..
Berbalik pada topic kita....dia ada luahkan niat ikhlasnya dari sudut hati yang suci yang dia nak sangat pakai tudung tnpa bukak2...sblum ni dia mmg x brtudung,sejak dia masuk Kolej dia latihkan dirinya utk bertudung,,,tp dia ada minta pendapat aku mcm mana nk maintain bertudung sbb kalau dia balik then hang out ngan rakannya dia x brtudung...aku x sempat nk tnya dia nape dia x brtudung mse tu...adakah dia takut di senda oleh rakannya itu? X kan kot..mungkin dia x ready lg..
Dia sedar sbnarnya nk pakai tudung ni x bleh kata x ready lg sbb pakai tudung dan menutup Aurat satu kewajipan...terang2 dlam Al-Quran, Allah swt dh perintahkan menutup aurat...
Apa yang aku mula kagum dia kata dia akan mencuba dan terus berdoa agar diberi kekuatan untuk lakukannya...Naik bulu roma aku dengar...masa tu hati aku sejuk betul...kalau hati aku dah sejuk parents dia lagi lah sejuk...
CANTIKKAN SAYA?








Aku rasa laki yg dia minat tu mmg baik so mendorong dia untuk lakukan perubahan...bak kata satu lagu ni i never had come true until i find u...hahahaa....(xdek kena mengena pown)...
KESIMPULANNYA, kita jangan pandang perempuan yang x pakai tudung tu x baik..barangkali mereka juga berdoa agar mereka dpt pakai tudung dan menutup aurat...Sbb tu LBS sarankan kita kurangkan mengata dan banyakkan berdoa...Kalau yg bertudung mengata yg x bertudung serupa dia juga x bertudung yg x tau berdoa hanya tau mengata..Bila orang nk berubah kita kena support...tp masyarakat kita sekarang ni bila Seseorang nk berubah suka bg tanggapan buruk dan mempersendakan dia...INGAT!!!! pada akhir zaman ni makin orang nk berubah kita pown patut ikut sama...tp berubah pada Kebaikkan,,jgan pulak berubah ke arah kejahatan...

YANG MAHA MULIA dan MAHA KEBAIKAN hanyalah UNTUK ALLAH SWT,
YANG HINA ,JAHIL dan Segala KEBURUKAN datangnya dari DIRI KU ini..
Wsalam~
J.LO bertudung?hehehe..Fashion Semata2..

LBS

No comments:

Post a Comment